Carl Breeveld: “Regering die niet rust op meerderheid moet bedanken”

dblogo“Een regering die niet rust op een meerderheid moet bedanken”, meent Carl Breeveld, parlementariër tevens voorzitter van de politieke partij DOE tijdens de talkshow Kal Aaj Aur Kal. “Dat is het democratisch systeem. Wij hebben geen minderheidskabinettentraditie in Suriname. Ik denk dat het dan verstandig is dat jij je terugtrekt.”
Arrogante houding van de coalitie
De houding van de coalitie noemt de politicus ‘de arrogantie van de politiek’. “Ik snap niet waarom we zo arrogant moeten zijn, waarom wij nooit willen proberen om een weg te vinden om zaken op te lossen. Een meerderheid van een coalitie mag nooit tot arrogantie leiden. Je bent daar om te dienen. Arrogantie is dus tegenstrijdig met dienstbaar zijn. Het land is niet van jou. Je mag het land dienen. Je mag het volk dienen. Die houding dat het land van jouw is, is een vervelende houding, die wat mij betreft, uit de politiek moet.”
DOE een stille vennoot van de NDP?
“Ik, mijn fractie, is de enige fractie die niet officieel tot de coalitie behoort. Ik heb tegen de laatste begroting gestemd. Mensen houden ervan om andere dingen te zeggen. Ik merk dat er mensen zijn die van papegaaien houden. Men herhaalt en herhaalt zaken, totdat men het zelf gaat geloven. Ik heb een heel duidelijk standpunt ingenomen. Ik heb heel duidelijk gezegd dat ik tegen de aanpassing van de Amnestiewet ben. Ik heb duidelijk aangegeven dat het constitutioneel hof nu niet ter zake doet. Ik heb aangegeven dat de corruptie in deze regeerperiode onvoorstelbare vormen heeft aangenomen. Ik heb nooit een president, zoals deze president het heeft gedaan, zo een heldere uitspraak horen doen bij zijn aantreden.”
Volgens Breeveld is het teleurstellend, omdat andere presidenten niets van een kruistocht tegen corruptie hebben gezegd. “Deze heeft het wel gezegd. Maar ik denk dat de bevolking, vanwege het feit dat wij continu hebben zitten drammen, bewuster geworden is van het feit dat corruptie niet meer kan.”
“Als het huidige kabinet toch nog kiest om de anticorruptiewet te laten behandelen, dan betreur ik het, want dan is het om de indruk te wekken dat je er toch nog iets aan hebt gedaan. Als je mans genoeg bent, dan laat je de zaken terugwerken, tot het moment waarop de kruistocht werd aangekondigd. Dan weet ik dat je nog vervolgbaar bent voor al de zaken die jij hebt gedaan”, aldus Breeveld.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!