Kinderen Opa Doeli leren yoghurt maken

Kinderen Opa Doeli leren yoghurt te maken.1Kinderen van Opa Doeli hebben een training gehad over hoe ze yoghurt kunnen maken. De training is gegeven door levensmiddelentechnoloog Ricky Stutgard. Hij vertelt dat het een mooie ervaring was om met de ruim 21 kinderen bezig te zijn. “Wanneer je theoretisch met jongeren bezig bent, gaan ze slechts luisteren, omdat ze moeten luisteren, maar wanneer ze praktisch bezig zijn dan zie je hun tot leven komen. Ze worden enthousiast en genieten van de praktische dingen. Zo is het gegaan met deze jongeren. Ik wilde de kinderen wijzen dat er een mooiere wereld is en dat is mij ook gelukt”, zegt hij dik tevreden. Naast de aanwezige kinderen kregen ook 8 leerkrachten de training. Tijdens de training werd er vooral aandacht besteed aan de hygiënische aspecten bij het maken van yoghurt. Het yoghurtproject wordt uitgevoerd vanuit de Anton de Kom Universiteit. Vooral studenten van de studierichting agroprocessing houden zich ermee bezig. Een ander bekend project van de levensmiddelentechnoloog is het handen wassen project op de lagere en kleuterscholen. Er wordt intensief aandacht besteed aan de handhygiëne van kinderen omdat volgens de World Health Organization is gebleken dat wereldwijd ruim 500.000 kinderen op jaarbasis sterven aan ziekten die gerelateerd zijn aan handhygiëne.

error: Kopiëren mag niet!