Mogelijke vervanging dc Jiawan

DC Jiawan wordt vervangenDistrictscommissaris Rawien Jiawan van Saramacca zal naar alle waarschijnlijkheid komende week vervangen worden. Dit verneemt Dagblad Suriname van welingelichte bronnen. Volgens bekomen informatie zal de vervanging komende week maandag moeten plaatsvinden en zal de opvolger geen onbekende zijn. Gesuggereerd wordt dat ex-districtscommissaris Lakshminarain Doebay uit Nickerie het roer in Saramacca zal overnemen. Doebay moest een jaar na het aanvaarden van de post in Nickerie in 2011 aftreden. Hij werd aangeklaagd wegens ernstige mishandeling en werd op den duur hiervoor door de rechter veroordeeld. Jiawan met deze informatie geconfronteerd, zegt aan de krant dat hij op dit moment niet op de hoogte is van mogelijke ‘reshuffling’ op dc-posten. Indien dat zo zou zijn, zou hij dit van de minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, moeten horen.
Ook Betterson ontkent iets hierover te weten. ‘Indien zoiets aan de orde zou zijn, zou ik als RO-minister op de hoogte zijn. Ik kan u op dit moment zeggen dat ik er niets van afweet’, benadrukt de bewindsman. Jiawan is zoon van parlementariër Charles Pahlad, die onlangs besloten heeft om de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) de rug toe te keren. Pahlad beweerde toen dat hij nooit iets van de regering heeft gehad en daagde de paarse partij uit om hem van de partij te royeren. De vervanging van Jiawan zou mogelijk een trap zijn aan de schenen van het 72-jarige DNA-lid. Jiawan is reeds in april 2014 van zijn oorspronkelijke post in Wanica verplaatst naar Saramacca. De deken van dc’s, Roline Samsoedien, zit nu op het districtscommissariaat Wanica. Jiawan noemde deze reshuffling een uitdaging. ‘Saramacca is meer een landbouwdistrict en ik moet mij snel oriënteren om aan de slag te kunnen gaan’, zei de burgervader toen.
Reeds lang voor de reshuffling van 2014 deden de geruchten de ronde dat dc Jiawan op de schopstoel zat. Hij zou niet gewillig zijn de NDP te accommoderen in Wanica en de NDP verloor zienderogen aanhang in dit district. Toen werd zijn vader Pahlad weggehaald als NDP-coördinator van Wanica.
FR

error: Kopiëren mag niet!