Brandweer houdt interne wedstrijden

Brandweer organiseert interne wedstrijden.1De brandweer houdt op vrijdag 6 februari 2015 wedstrijden in het Dr. Snellenpark. Dit evenement begint omstreeks 09.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas doen in totaal 14 brandweerposten mee aan dit evenement. Elke post wordt vertegenwoordigd door 10 personen. ‘Deze wedstrijden hebben een landelijk karakter. Er zullen in estafettesysteem brandweerslangen worden uitgerold van ongeveer 100 meters. Steeds gaan 2 ploegen het tegen elkaar opnemen’, zegt Pinas. ‘Het aanschakelen van de pomp, het uitrollen van de slangen en het moment waarop water op het voorterrein beschikbaar is, worden getest op snelheid. Alles is technisch goed geoefend. De winnaars krijgen een beloning, trofeeën en sportattributen. De bedoeling is dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt. ‘We hebben reeds aan wedstrijden meegedaan, maar niet in groot verband’, benadrukt Pinas.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!