SBIC organiseert Innovatie Opendag

Op zaterdag 7 februari houdt de Suriname Business Information Center, een werkarm van KKF, een Innovatie Opendag. ‘Het zijn vooral de kleine ondernemers die hier naartoe kunnen komen’, zegt Raymond Hasnoe, bestuurslid bij KKF. ‘Mensen hebben iets gemaakt en thuis in hun garage gelaten. Als je het daar laat, kan je er geen nuttig gebruik van maken. De bedoeling is dat men juist op die dag komt om het te laten zien. Je moet mensen laten zien dat je iets hebt geproduceerd, mensen kunnen het vermenigvuldigen, je kan je idee verkopen, investeerders aantrekken en er zelfs rijk van worden. Daarvoor zijn er genoeg voorbeelden in de wereld’, zegt Hasnoe.
Volgens Veronica Gopal, communication officer bij KKF, is het de bedoeling dat aan de mensen die iets hebben gecreëerd en niets ermee hebben gedaan en in het begin wat huiverig waren om hun producten te tonen, de gelegenheid wordt geboden hun producten, ideeën en creaties tentoon te stellen.
Hasnoe geeft aan dat de gehele gemeenschap welkom is op de opendag. Het bedrijfsleven komt volgens Gopal ook langs om een kijkje te nemen. ‘Wie weet is er iemand uit het bedrijfsleven om de uitvinders financieel te ondersteunen om hun product op een hoger niveau te brengen of te ondersteunen in het patent aanvragen van het product of ondersteunen om een naam te linken aan een label’, aldus Gopal.
De organisatie heeft voor de opendag tot nu toe 50 inschrijvingen van individuen gehad. Naast de individuen zijn er groepen of instellingen zoals TMIL, PTC, de universiteit en het IOL die deelnemen aan de opendag. De inschrijvingen zijn tot vandaag nog mogelijk.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!