Brahim blij met continuering dienstverlening AZP

De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo(AZP) is blij dat de dienstverlening naar de samenleving gecontinueerd wordt. Dagblad Suriname heeft vernomen dat de orthopeden van AZP in actie waren. Verschillende zaken hebben geleid tot de actie van de orthopeden. Het belangrijkste is de aanpassing van de tarieven. Brahim wil niet diep ingaan op de kwestie van de tariefaanpassing. ‘Het ziekenhuis heeft onvoldoende middelen om nu tarieven te verhogen’, zegt Brahim. Over een oplossing zal in overleg worden getreden met het stafbestuur. De algemene ledenvergadering van de medische staf in AZP heeft besloten niet in actie te gaan. De orthopeden die gisteren het werk hadden neergelegd, hebben de werkzaamheden hervat. ‘Afgesproken is dat het bestuur van de medische staf en de directie zich verder zullen buigen over de zorgpunten’, aldus de directeur. De ziekenhuizen zijn nog in gesprek met de verzekeraars over de tarieven van de basiszorgverzekering. Er is nog geen overeenstemming bereikt hierover. Brahim hoopt dat zaken op korte termijn afgerond kunnen worden, waardoor er meer duidelijkheid komt.

error: Kopiëren mag niet!