Brandweermannen blussen penitentiaire ambtenaren weg (11-0)

In de competitie van de NGVB was er afgelopen week een bijzondere ontmoeting. Twee ploegen afkomstig van het ministerie van Justitie en Politie namen het tegen elkaar op. Brasur, de jongens van de brandweer, speelde tegen KPA, de collega’s van de penitentiaire inrichtingen. Na een 3-0 ruststand won Brasur met 11-0. Het inzetten van de routinier Anthony Scholsberg na de rust, bracht een totale ommekeer in het spel van Brasur. Reeds na drie minuten spelen liet Scholsberg zijn eerste doelpunt noteren, waarna nog twee volgden, wat een zuivere hattrick betekende. Diego Waal kwam eveneens tot drie doelpunten, maar scoorde één in de eerste helft. De overige kwamen van Enrico Waal (2x), Leandro Joseph, Anthony Darson en Rifanio Bell.
FC Saamaka ging moeizaam langs SC Ephraim met een 2-1 stand. Het werd ook de wedstrijd van de strafschoppen, waar uit de drie toegekende, er twee werden gemist. Saamaka opende met een strafschop in de 44ste minuut, door Wilson Stedenburg, maar miste met Zusma Doekoe reeds in de 27ste minuut een strafschop. Saamaka liep in de 50ste minuut in de tweede helft middels Gerson Doekoe uit naar een 2-0 stand. Olten Biaka bracht Ephraim in de 55ste minuut terug in de strijd, terwijl Rivaldo Amattaran in de 89ste minuut Ephraim een gelijk spel ontnam, door de toegekende stafschop in handen te schieten van doelman Pablo Waipoe van Saamaka. Hiermede was de zesde nederlaag voor Ephraim op rij een feit. Renato Sabajo was goed voor de rode kaart bij Ephraim.
Voor Puwanani zit er geen winnaarsronde meer in voor dit seizoen. De jonge ploeg moest zijn vijfde nederlaag op rij incasseren. Met een 3-0 score velde Vasco Da Gama het vonnis over Puwanani. Met twee vrije trappen in de 3de en 7de minuut kwam Vasco Da Gama op een snelle 2-0 voorsprong, waarna Delfino Mendes in de 72ste minuut de wedstrijd op slot deed. Ardiles Petrusi van Puwanani kreeg de rode kaart.
In de marron broederstrijd versloeg Slee Juniors de ploeg van Alabi Boys met 3-0, een score die reeds bij de rust bereikt was. Met een zuivere hattrick nam de jeudige Tavarel Doekoe de drie doelpunten voor zijn rekening.
Het programma voor woensdagavond aanstaande: om 18.00 uur Brasur tegen Puwanani en om 20.00 uur Vasco Da Gama tegen Vasas.