Abop-jongeren claimen ook verworvenheden regering

‘Niet alleen de NDP, maar ook de Abop heeft het recht om de verworvenheden van de huidige regering te claimen. Hoewel er in vele tv-programma’s de indruk wordt gewekt dat de NDP alleen hard gewerkt heeft.’ Dit zegt de Abop-jongerentopper Stefanus Ligorie. Hij meent dat de goede samenwerking van beide partijen heeft geleid tot ‘het behaalde succes’. ‘Er is geregeerd op basis van een akkoord dat samen is ondertekend nadat partijprogramma’s zijn samengevoegd. In slechte tijden hebben we samen kritiek moeten incasseren en nu in goede tijden mogen we samen het succes claimen’, zegt Ligorie, die lof toezwaait naar de regering Bouterse-Ameerali. ‘We hebben de kritiek van delen van de Surinaamse samenleving bij de aanname van de Amnestiewet samen moeten doorstaan. En de regering heeft ook via de zogenaamde Abop-ministeries de afgelopen jaren goede dingen weten neer te zetten voor de natie’, zegt Ligorie. Op verschillende podia heeft Ligorie niet geschroomd te pronken met de aangenomen sociale wetten in het parlement na wat hij noemt ‘tactvol optreden van de fungerende DNA-voorzitter, Ronny Brunswijk’. Volgens hem heeft Abop mede gezorgd voor de doorbraak voor het volk door een goede en positieve bijdrage te leveren. ‘Zie daar de reden waarom wij als jongeren zeggen dat de gele partij ook het recht heeft de samenleving te wijzen op zaken die de regeringspartijen samen hebben bereikt. Wij gaan de mensen bewuster maken van de goede vruchten van het gevoerde beleid, maar per slot van rekening ligt het aan de kiezers zelf om te beslissen of ze je terug willen om dat goede werk voort te zetten’, aldus Ligorie.

error: Kopiëren mag niet!