1 van de 3 Chetak-helikopters luchtwaardig gemaakt

1 van deHet ministerie van Defensie wenst voorlopig niet in te gaan op de details van de 3 Chetak-helikopters die uit India zijn gearriveerd. Wat internationaal bekend staat, is dat de Chetak Multifunctionele Helikopter een verbeterde versie is van de Alouette III en op 12 december 1961 in India gewaardeerd werd met het bewijs van civiele luchtwaardigheid. Het is een driewieler en kan zeven passagiers, inclusief de piloten, transporteren. De helikopter is een multi-role, zevenzitter helikopter, ruim en eenvoudig, wendbaar en geschikt voor het vliegen over zee, tropische gebieden en woestijnen.
Een belangrijk onderdeel van operaties van de carrier is dat de helikopter gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, zoals zoek- en reddingsoperaties, verkenning, anti-submarine oorlogvoering, en anti-ship aanvallen met torpedo’s en de korte afstand raketten.
Het staat wel bekend dat één van de 3 helikopters al luchtwaardig is gemaakt, maar de andere 2 nog in elkaar worden gezet. Defensie meent de samenleving op de hoogte te stellen als zij zo ver zijn.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!