Gangaram Panday nog niet klaar na 500 in Para

aaGangaram Panday nog niet klaar na 500 in Para.1Als mensen lid willen worden van de NDP en er gezegd wordt dat het gaat om 700 personen, 500 van de VHP en 200 van de NPS, waarom waren die mensen dan niet zichtbaar? Keshopersad Gangaram Panday gaf in een reactie over de vergadering te Para aan dat het niet aanwezig zijn niet wil zeggen dat de mensen geen lid willen worden van de partij. “Je weet niet wat voor activiteiten de mensen die avond hadden, waardoor ze niet zijn gekomen. Je moet de mogelijkheid daartoe ook hebben”, verdedigt Gangaram Panday de afwezigen die zouden zijn overgelopen naar de NDP. Het is volgens parlementariër Asiskumar Gajadien absoluut niet waar dat de NDP 500 VHP’ers heeft aangeworven. “Dit soort sprookjes moet men ergens anders gaan vertellen. Wij hebben een zekere achterban daar. Het is toen zo geweest en het is tot nu toe zo. De mensen zullen ons blijven ondersteunen. Wij van de VHP hebben een andere cultuur. Wanneer, zoals dagelijks gebeurt, mensen van andere politieke partijen naar ons komen, exploiteren wij de mensen niet. Ze worden beschouwd als te zijn waarachtige VHP’ers, omdat zij zichzelf hebben aangediend. Wanneer andere partijen proberen om mensen die naar hun toe gaan te exploiteren, omdat zij moeten bewijzen dat zij leden kunnen aanwerven, dan is het hun risico”, meent de politicus. Gajadien noemt het incident een sprookje en een publiciteitsstunt.
“Waarom heeft u verkeerde informatie doorgegeven over wat Soesma Bahadoer op haar facebook pagina had gepost?”, vroeg Dagblad Suriname aan Gangaram Panday. “Ik heb duidelijk gezegd dat ik van een aantal personen had vernomen dat zij iets op facebook had vermeld. Ik heb haar gevraagd of het waar was. Zij zei dat het niet waar was”, en dat was volgens Gangaram Panday aanleiding om het onderwerp af te ronden. Hij repte geen woord over het feit dat Bahadoer hem aanbood op haar mobiel te kijken en zich te overtuigen van de onjuistheid van zijn woorden.
Op de vraag waarom hij Bahadoer niet heeft laten uitpraten, zegt Gangaram Panday dat het geen VHP-vergadering was waar ze VHP-zaken kon aanhalen. “Ze heeft van mij de ruimte gehad om op mijn vraag antwoord te geven. Ik heb haar niet gevraagd om daar een speech te houden. Als je bij de VHP was, had je daartoe de ruimte helemaal niet gehad. Wij zijn transparant. Ik heb je alleen geroepen om je te prijzen, omdat je naar het goede nieuws bent komen luisteren. Wat goed overkomt, neem je mee voor het veld”, is de verklaring van Gangaram Panday.
De mensen zijn volgens Gangaram Panday nog niet klaar. Het verlies van de NPS met 200 leden en de VHP met 500 zal naar zeggen van Gangaram Panday nog meer groeien. “Binnen de NDP wordt de heer Gangaram Panday geëxploiteerd. Dat gebeurt ook binnen de prostitutie. Wanneer mensen zich op dat niveau willen begeven, storen wij ons niet eraan”, zegt Gajadien.
Alhoewel Gangaram Panday had aangegeven dat de NDP-voorzitter Desi Bouterse op de vergadering aanwezig zou zijn, zeker bij zo een grote aanwinst voor de partij, was Bouterse de grote afwezige. “De voorzitter zou ook aanwezig zijn. De voorbereidingen waren ook daartoe getroffen, maar hij moest helaas afzeggen. Een reden voor de afwezigheid werd niet aangegeven”, aldus Gangaram Panday.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!