Ramsoender Jhauw: ‘Ik ga voor 1 zetel in Commewijne’

Ramsoender-Jhauw-1‘Wij zijn geen kleine partij. Wij gaan verrassen. We hebben wel een massa in Commewijne, maar nog geen kandidaten.’ Dit zei Ramsoender Jhauw, voorzitter van Ping, tijdens de talkshow Kal Aaj Aur Kal, met betrekking tot de sterkte van de partij in Commewijne. ‘Ik ga voor 1 zetel in Commewijne. Men zegt dat deze verkiezingen een van verrassingen zal zijn. Ik zeg, als het Megablok wint, dan is het geen verrassing, als Front of V7 wint, is het ook geen verrassing. De verrassing komt pas als wij aan de macht komen en het verschil gaan uitmaken. Het volk heeft al genoeg van deze 2 blokken. Als wij aan de macht komen, dan pas zal er sprake zijn van corruptiebestrijding.’
‘Je wilt niet onderkennen dat je een probleem hebt. Je laat andere mensen uit het buitenland komen om jou te vertellen hoe je corruptie moet aanpakken. Maar als je het wilt aanpakken, is het gewoon mogelijk. Je moet het gewoon willen. De president zei dat hij de helft van de VHP zou opsluiten, maar nu hij aan het bewind is voert hij een kruistocht tegen anti-corruptie, en een kruistocht tegen mij. De regering had mij moeten omarmen en moeten zeggen van ‘Jhauw kom hier, hoe komt het dat je zo integer bent’. ‘Kom ons helpen om die corruptie uit te bannen.’ Maar nee, ‘we gaan hem kapot maken’. De president zegt dat er in Amerika en Nederland ook corruptie is, maar hij weigert om aan het volk te zeggen dat het daar wel wordt aangepakt. Want Amerika en Nederland zijn niet op de 100ste plaats op de lijst van Transparency International. Zij zijn niet van 94 naar 100 gegaan. Als Denemarken op nummer 1 staat, dan kunnen wij dat ook. Mijn doel is om Suriname binnen 5 jaren in de top 10 te brengen’, beweert Jhauw.
‘Wat als u net niet genoeg zetels heeft om een regering te vormen, maar wel genoeg om een andere partij te ondersteunen? Naar welke partij of blok gaat uw keus?’, vroeg de presentator aan Jhauw. ‘Het moment zal bepalen, maar het zal de partij zijn die bereid is om corruptie te bestrijden zoals ik dat wil. Ik zal mijn eisen stellen’, antwoordde Jhauw.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!