LVV-gebouw Gemenelandsweg geheel afgebrand

LVV Gebouw geheel afgebrandHet oud-gebouw van het Bonifas Internaat aan de Verlengde Gemenelandsweg is zondagochtend omstreeks 02.54 uur geheel afgebrand. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweer binnen een minuut op de brandlocatie was. De brandweer is vlak bij het brandadres gevestigd. Omdat deze constateerde dat er geen gevaar was voor de belendende panden, is besloten het pand volledig te laten branden. Nadat de vlammenzee genormaliseerd was, ging de brandweer over tot het nablussen. Uit het onderzoek blijkt dat de beheerder van de Kennedy Stichting de brand ontdekte en dit doorspeelde aan de eenheden. Dit gebouw werd verkocht aan het ministerie van LVV. Het ministerie heeft het beheer van dit pand onder de naam Landbouwmaatschappij Victoria. Het afgebrande pand was compleet uit hout opgetrokken.
De beheerder van het afgebrande pand kon niet bereikt geworden. Van omstanders heeft men vernomen dat de beheerder het pand aan derden zou hebben verhuurd. Dit deed hij al bijkans tien jaren. Ook heeft men de informatie dat kort voor c.q. ten tijde van de brand de inwoners in een pick-up de plaats hadden verlaten. Of het pand tegen brand is verzekerd, is vooralsnog onbekend. De oorzaak is ook niet bekend. Voor zover heeft de brandweer geen inboedel in het pand waargenomen. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!