Soeshma Bahadoer trekt overstap 500 VHP’ers naar NDP in twijfel

Soeshma Bahadoer trekt overstap 500 VHP
Soeshma Bahadoer trekt overstap 500 VHP.2Soeshma Bahadoer, kernvoorzitter van de VHP Para- Oost, trekt de overstap van de 500 VHP’ers naar de NDP in twijfel. De overstap van 500 VHP’ers naar de NDP was ‘hot item’ op deze vergadering. Het leek even uit de hand te lopen toen zij de confrontatie aanging met Keshopersad Gangaram Panday. ‘De mensen die zijn overgelopen van de VHP naar de NDP, die waren nooit VHP’ers’, benadrukte ze. Ze vroeg de mensen of zij ooit een lidmaatschapsformulier hebben getekend van de VHP. ‘Kun je bewijzen dat je ooit VHP’er was’, vroeg ze de ex- VHP’ers. Op gegeven moment leek het erop alsof Gangaram Panday haar het woord moest ontnemen door de microfoon van haar af te pakken. Zij gaf hierop aan dat ze niet eens de gelegenheid krijgt om uit te praten.
Madhavi Nandlal- Chauti, een van de zogenaamde ex-VHP’ers, werd naar voren gehaald om de uitspraken van Bahadoer te ontzenuwen. Volgens Nandlal- Chauti hebben zij en haar man ‘Satish’ samen het inschrijfformulier van de VHP ingevuld en ingeleverd bij Soeshma Bahadoer. Gangaram Panday haalde Bahadoer, die in oranje gekleed was, in eerste instantie naar voren omdat zij op Facebook zou hebben opgeroepen dat mensen niet naar de vergadering moesten komen. Ook dit is volgens Bahadoer bezijden de waarheid. Ze daagde Gangaram Panday uit om via haar mobiel te lezen wat zij op Facebook heeft geplaatst. Gangaram weigerde dit echter en gaf haar aan dat de NDP’ers de VHP’ers vertrouwen. Volgens NDP-topper Rabin Parmessar doet het er niet toe of de mensen VHP’er waren of niet. Voor hem is van belang dat de 500 mensen het NDP-lidmaatschap hebben aangevraagd. Ricardo Panka merkte tijdens de vergadering op dat 2 mensen de partij verlaten, doelend op Charles Pahlad en Noreen Cheung, en dat 700 mensen lid worden van de partij. ‘Daarom waren wij opgelucht’, benadrukte hij. Tijdens deze ressortvergadering gaven vrijwel alle sprekers aan waarom het van belang is dat de NDP nog eens 5 jaar regeerverantwoordelijkheid krijgt.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!