First lady doet schenkingen

First lady doet schenkingenVerschillende behoeftige groepen en personen hebben van de first lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, gisteren giften ontvangen. De first lady gaf aan met genoegen te zijn ingegaan op verschillende verzoeken naar haar gericht. De schenkingen zijn op het bureau van de first lady verricht. Zo mocht de Alex Sweetschool te Livorno vanwege het feit dat zij op 15 februari 105 jaar wordt, een bijdrage in ontvangst nemen in de vorm van stoelen en snacks en drank voor de leerlingen en leerkrachten. De first lady die continu bijdraagt aan investeringen in de jongeren heeft ook aan de EBGS Margaritaschool, die aan de rechteroever van de Commewijnerivier ligt, meubilair geschonken, waaronder 38 stoelen, 6 bureaus, 4 kasten, tegels voor de bad- en toiletruimte, verf en een geldsbedrag van SRD 4.000 voor arbeidskosten. De OS Grantatai te Boven Suriname kreeg 100 zwemvesten gedoneerd met daarop de naam van de school geprint. De school is alleen met kleine boten te bereiken.
Er waren ook behoeftigen aanwezig die een donatie in ontvangst mochten nemen. Dhr. Hardoel heeft beide benen verloren als gevolg van suikerziekte en kan als kostwinner niet meer voor zijn familie zorgen. Zijn zoon heeft een levensmiddelenpakket in ontvangst genomen. Rivaldo Cairo is een 17-jarige jongen die lijdt aan een spieraandoening en in dit verband heeft hij een speciale rollator gedoneerd gekregen. Via de jeugdparlementariër Rayneesh Haribhajan werd een verzoek gedaan om deze jongeman aan een rollator te helpen, zodat hij zich gemakkelijker kan verplaatsen. Helen Apau is een 50-plusser die vanwege een knieoperatie half verlamd is geworden en ook nog slechtziend is. Deze dame woont onder minder goede omstandigheden. De schoonzoon van Apau mocht van de first lady bouwmaterialen en verf in ontvangst nemen. Het Nucleus Centrum Marowijne mocht literatuurboeken in ontvangst nemen. Dit centrum heeft als doel zijn verzorgingsgebied tot ontwikkeling te brengen door het lezen te bevorderen bij leerlingen en leerkrachten.
De first lady heeft sinds 2010 een formele functie in Suriname. Hierbij wordt zij bij haar dagelijkse werkzaamheden ondersteund door haar eigen bureau met medewerkers. De presidentsvrouw is in haar werk continu bezig met verschillende sociale initiatieven, die zich met name richten op onderwijs, vrouwen, kinderen en seniorenburgers. Zij heeft landelijk reeds duizenden studenten directe toegang geboden tot ICT.

error: Kopiëren mag niet!