Eindelijk rehabilitatie sporthal Tammenga

Het slopen van de vloer van de sporthal gebeurt door de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders.
Het slopen van de vloer van de sporthal gebeurt door de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders.
De Task Force Sportaccommodaties van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is vrijdag begonnen met de rehabilitatie van de sporthal te Tammenga. De buurtbewoners geven aan dat zij sinds 2006 vroegen om de sporthal te renoveren. ‘De president had ze beloofd dat de sporthal voor de verkiezing al gerenoveerd zou zijn’, zegt een buurtbewoner. Het gebouw is jarenlang verwaarloosd en heeft een echte opknapbeurt nodig. Bij het startsein was DNA-voorzitter Jeniffer Simons, minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken, minister Ashwin Adhin van Onderwijs, DNA-lid Melvin Bouva en ook dc Paramaribo Zuidwest Mike Nerkust aanwezig. ‘De sporthal dient voor de verkiezing af te zijn’, zei Bouva. De rehabilitatie van deze sporthal is veel besproken op het politiek podium. De NDP had bij monde van haar voorzitter, Desi Bouterse, in februari 2014 tijdens een wijkvergadering beloofd dat de hal voor de verkiezingen van 25 mei 2015 gerenoveerd zou worden. In januari 2015 belegde de Abop van Ronnie Brunswijk ook een vergadering op Tammenga. Hier spuwde het nieuw Abop-lid en ex-NDP’er Harold ‘Tjap’ Anches zijn gal door aan te halen dat de NDP-regering het niet zo nauw neemt met de bewoners van Tammenga. De beloofde rehabilitatie is uitgebleven, zei Anches. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!