Girjasing zeer tevreden over structurenvergadering met Santokhi

De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, hield donderdag een vergadering in Commewijne met de partijstructuren van het district. VHP-DNA-lid Sheilendra Girjasing van Commewijne zegt dat de voorzitter een goede uiteenzetting heeft gegeven van zaken. ‘Santokhi heeft gesproken over de te volgen weg naar 25 mei. Het streven is om alle 4 zetels in Commewijne binnen te halen en niet de VHP te laten winnen.’ Girjasing noemt de vergadering met Santokhi ‘verhelderend, begrijpelijk en met de focus op de toekomst’.
Ten aanzien van zijn protest tegen de positieverdeling op de kandidatenlijst van Commewijne voor V7 zegt hij dat hij dit ‘in het kader van het algemeen belang’ heeft geaccepteerd. ‘Ik heb geen moeite met het feit dat de KTPI op nummer 1 staat. De vraag die ik stelde, was waarom deze plaats aan een kleine partij is gegeven. Het was duidelijk een protest van mijn persoon. De meesten zijn dus wel gegaan naar de VHP-meeting.’ Girjasing liet weten dat aan dit onderwerp op de vergadering met Santokhi weinig aandacht is besteed. ‘De voorzitter vond wel dat ik een beter moment had kunnen kiezen om te protesteren.’ Girjasing weerlegt verder alle speculatie omtrent enige verdeeldheid binnen VHP Commewijne.
‘Men zegt dat de gelederen gesloten moeten worden, maar de gelederen waren nooit open. Commewijne is zelfs het enige district, waar alle 4 mogelijke VHP-kandidaten samen optrekken.’ De VHP-man geeft aan dat de VHP-kandidaat voor Commewijne nog niet bekend is. De kandidaat zal gekozen worden door 3 kiesmannen per kern, na voordracht door de kernen. Dit zal nog voor 9 april moeten gebeuren, omdat op die datum alle kandidaten bekend moeten zijn. ‘De VHP zal haar kracht laten zien in Commewijne’, geeft Girjasing nog mee. Op 14 maart zal de VHP daar namelijk een grote massameeting houden.

error: Kopiëren mag niet!