Diepakkoemar Chitan: ‘Ik heb alle vertrouwen in mijn voorzitter’

Diepakkoemar Chitan.1De voorzitter van PL heeft onlangs bekendgemaakt dat Diepakkoemar Chitan voor de PL in Saramacca weer gekandideerd zal worden. De geruchten deden de ronde dat Chitan overwoog om naar de NDP over te stappen. ‘De geruchten hebben mij ook bereikt, maar na de verkiezing zijn we allemaal Surinamers. Niet omdat ik overal vrienden heb, ben ik overgelopen. We moeten na de verkiezingen samenwerken voor ons land’, verdedigt de parlementariër Chitan zich.
Chitan heeft nooit zijn stem laten horen
‘Niet dat ik mijn stem nooit laat horen in DNA. Het werk dat ik heb verricht in Saramacca, is toch redelijk goed gegaan. We hebben uit eigen middelen heel wat sociale projecten uitgevoerd. We hebben tafels en stoelen van scholen flink schoongemaakt en we hebben een perceel afgestaan aan Onderwijs, waar er nu een middelbare school staat. Ik heb speeltuinen gemaakt voor openbare scholen. Ik kan zo bij de vragen wel niet alles prijsgeven, maar we hebben een aantal projecten uitgevoerd. Mijn collega’s hebben het allemaal over schadeloosstelling. Al de projecten heb ik gefinancierd uit het geld dat ik kreeg van DNA. Zelfs toen wegen slecht waren, heb ik ze via LVV en bepaalde instanties doen herstellen’, meent de PL-parlementariër.
Voordracht een strategie?
Op de vraag of het voortijdig bekendmaken van zijn kandidatuur bedoeld is om te voorkomen dat Chitan zou overlopen, zegt Chitan dat hij zeker op de lijst voor PL zal staan. ‘Ik heb alle vertrouwen in mijn voorzitter. Politiek gezien heb ik alle vertrouwen in de partij. Ik denk niet dat hij zoiets gaat doen. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets kan plaatsvinden.’
Waarom stemmen voor Chitan?
‘Ik kies voor mijn district. Ik ga op de eerste plaats voor ontwikkeling in het district zelf. Zonder meer op het gebied van onderwijs, volksgezondheid en leefomstandigheden’, zegt het DNA-lid.

error: Kopiëren mag niet!