Jogi: ‘Wij wachten nog steeds op de begrotingsbehandeling’

De oppositie wacht nog steeds tot de begrotingsbehandeling op de agenda wordt geplaatst door DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. ‘Wij wachten nog steeds op de begrotingsbehandeling en zijn van plan om onze volle medewerking te verlenen aan DNA’, zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi. Vorige week hebben 26 DNA-leden, allemaal van de oppositie, middels een brief aan Simons gevraagd de begrotingen te behandelen, startende met de Algemene Politieke Beschouwingen. Simons echter ontkent dat 26 leden de brief hebben getekend en schijnt geen haast te hebben om de vergadering uit te schrijven. ‘De meerderheid van het parlement vraagt de behandeling van de begrotingen.Dat betekent dat de DNA-voorzitter deze vergadering dan ook moet uitschrijven’, vindt Jogi. Hij zegt dat gezien de verkiezingen voor de deur staan dit gauw gedaan moet worden.
‘Ik denk dat Simons bang is dat als ze deze vergadering uitschrijft, de oppositie een motie van wantrouwen zal indienen. Dat gaan wij niet doen en bovendien is datook niet nodig, omdat het maatschappelijk al zichtbaar is dat de oppositie de meerderheid heeft binnen het parlement. Wij willen ons fatsoenlijk en constructief opstellen en willen onze medewerking wel verlenen’, aldus Jogi. Hij voegt eraan toe dat het de plicht is van de regering om haar termijn goed af te sluiten.
‘Tot nu toe heeft deze regering geen enkele termijn afgemaakt als ze in de macht was. Tijdens de revolutie werd de regeertermijn onderbroken in 1987 en daarna was het wederom in 1996-2000. In 2000 heeft het volk deze regering met potten en pannen naar huis gestuurd.Laten wij maar niet praten over de telefooncoup’, zegt de parlementariër spottend. Jogi zegt dat de geschiedenis zich wederom herhaalt en de regering nu wederom in dezelfde problemen zit. ‘Partijen zijn met de NDP gaan samenwerken, omdat zij dachten dat Bouterse veranderd was, maar dat is duidelijk niet het geval. In 2010 startte deze zelfde regering met 36 mensen en vandaag de dag hebben ze niet eens 26 mensen.’ Nu ook de voorzitter van KTPI Nieuwe Stijl OesmanWangsabesari in het ziekenhuis ligt, wordt het moeilijker voor de coalitie om haar wil door te drukken, vindt Jogi. De coalitie kan niets anders doen dan met de oppositie samen te werken. ‘En wij gaan voor de begrotingsbehandeling’, besluit hij.

error: Kopiëren mag niet!