82-jarige ondernemer overvallen op Commewijne

De 82-jarige ondernemer I.B. is woensdagavond in zijn woning aan de Commissaris Roblesweg op het project Palm Village overvallen door twee gemaskerde mannen. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer alleen in de woning blijft. Hij zou net de deur dichttrekken toen de mannen het huis zijn binnengestormd. Onder bedreiging van messen werd het slachtoffer gekneveld. Ook moest hij slagen incasseren. De rovers bedreigden en vroegen hem waar hij de waardevolle spullen had bewaard. Indien de seniorenburger hen niet zou vertellen, zou hij flink worden mishandeld. Uit vrees wees I.B. de kluis aan, waarin SRD 20.000 en Euro 4.000 was bewaard. De rovers haalden de kluis leeg en maakten zich uit de voeten.
De politie van Nieuw Amsterdam en andere politie-eenheden rukten uit naar het opgegeven adres. Zij hadden de informatie dat de overvallers nog in het huis aanwezig waren. De sterke arm kamde het gebied af, maar blijkbaar hadden de criminelen zich reeds uit de voeten gemaakt met medeneming van de buit. De politie vermoedt dat de daders via de achterkant van het project, waar een kreek loopt, zich toegang tot het terrein hebben verschaft en ook via de zelfde route de plaats hebben verlaten. De ingang van het project aan de voorzijde heeft een permanente bewaking. Het slachtoffer heeft als gevolg van de mishandeling letsels opgelopen. Hij werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp. De politie zegt dat de toestand van de 82-jarige stabiel is. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!