Jeugdparlement niet bezig met terugroepen Cheung

Jeugdparlement niet bezig met terugroepen Cheung“Ik heb een bericht gestuurd naar de leden, maar niet een ieder heeft nog hier op gereageerd.t”. Van diegene die wel al gereageerd hebben heb ik begrepen dat men niet bezig is met het verzamelen van handtekeningen, zegt de voorzitter van het jeugdparlement Priya Sital. Leden van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) zouden volgens bronnen bezig zijn met het verzamelen van handtekeningen om voormalig NDP-assembleelid Noreen Cheung aan te sporen haar zetel terug te geven aan de NDP. NJP-voorzitter Sital heeft aan Dagblad Suriname aangegeven helemaal niet op de hoogte te zijn hiervan. Op de vraag of het Jeugd Instituut dat toch wel een inspraak orgaan is en geen politiek orgaan deze politieke stap mag nemen zei Sital dat inspraak geven van wat het jeugdparlement ervan vindt wel mag. “Het jeugdparlement is een jongeren orgaan en wij moeten inspraak kunnen geven op wat jongeren belangrijk vinden”.
Cheung heeft donderdag 22 januari 2015 besloten om uit de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) te treden. Dit heeft zij schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Cheung gaat een eenpersoonsfractie vormen en in het verlengde hiervan heeft zij gevraagd om een andere plek in de vergaderzaal van het parlement, omdat ze niet op haar plaats aan de zijde van de coalitie wil zitten. De fractieleider van de NDP, Ricardo Panka, had aangegeven dat hij het NDP-assembleelid Noreen Cheung terug zou roepen middels het terugroeprecht. Er blijkt dat er geen wettelijke basis aanwezig is om deze wet uit te voeren. Volgens de procedure zal het bestuur van de NDP een schrijven moeten richten naar de Megacombinatie om Cheung terug te roepen. De formateurs van de Megacombinatie zouden ook een brief moeten richten aan Cheung om haar terug te roepen. Pas hierna wordt het proces door het Onafhankelijk Kiesbureau op gang gebracht.

error: Kopiëren mag niet!