Verdere onderhandelingen positieverdeling V7 Commewijne onwaarschijnlijk

‘Zoals de voorzitter van de VHP en de coördinator van V7, Chandrikapersad Santhoki, heeft medegedeeld, zijn al 9 districten afgerond. Het is mij niet bekend of er over Commewijne nog onderhandeld zal worden.’ Dit zegt ondervoorzitter van de VHP en DNA-lid Mahinder Rathipal aan Dagblad Suriname. Alleen over Paramaribo zijn er volgens hem nog wat vraagpunten. Alhoewel Rathipal denkt dat verder onderhandelen over Commewijne niet erg waarschijnlijk is, geeft hij wel aan dat dit in het belang van de politieke constellatie nog wel zou kunnen als en indien zulks nodig wordt geacht. Rathipal geeft voorts aan dat Santhokhi komende donderdag in Commewijne zal zijn om met de partijstructuren te praten en dat de partijvoorzitter daar verder uitleg van zaken zal geven ten aanzien van hoe de partij ervoor staat.
In de kwestie Girjasing zegt Rathipal geen weet te hebben van een mogelijk op handen zijnde scheiding binnen de partij ten gevolge van het meningsverschil tussen Girjasing en de VHP. Het betreft hier het meningsverschil met betrekking tot de positieverdeling op de kandidatenlijst voor V7 in Commewijne. ‘Girjasing heeft stellig aangegeven dat hij VHP’er is en blijft. Ook heeft hij ontkend met een beweging bezig te zijn die scheiding binnen de VHP teweeg kan brengen. Ik vertrouw hem op zijn woord.’ Over mogelijke maatregelen tegen Girjasing naar aanleiding van diens protest zegt Rathiphal: ‘Nee, daar denken wij niet aan’.

error: Kopiëren mag niet!