Roofverdachten leggen tegenstrijdige verklaringen af

De verdachten Hardwidge L., Ritchie W. en Neville P. legden alle drie tegenstrijdige verklaringen tegen elkaar af tijdens de verdere behandeling van hun strafzaak. Deze drie verdachten staan samen met Sydmyl K. terecht voor een beroving van een supermarkt. Volgens de verdachte Hardwitch werd hij de bewuste dag door Neville opgebeld om een compressor en een radiator bij hem op te halen. Daar aangekomen, stelde Neville hem voor dat zij iets bij een winkel zouden kunnen halen. Neville stelde voor dat hij als eerst in de winkel zou gaan om de locatie te bezichtigen. Hij belde vanuit de winkel naar Hardwidge en gaf hem het sein om de winkel binnen te komen.
Hardwidge vroeg de winkelier of die een aansteker had waarmee hij zijn sigaret kon aansteken. Dit was het moment waarop Hardwidge een wapen tevoorschijn haalde en de winkelier sommeerde de dagopbrengst over te dragen. Ritchie, die ook in de winkel was, haalde een houwer tevoorschijn en ondersteunde zijn comparant. Hierna vluchtten zij weg in een zwartgelakt voertuig, dat door Sydmyl werd bestuurd. Ritchie vertelde aan kantonrechter Sieglien Wijnhard dat hij door Hardwidge was gebeld en niet door Neville. Hij gaf aan dat hij onbewust in deze zaak was ingeluisd, terwijl hij nooit zou hebben meegedaan. Neville gaf aan dat het juist Hardwidge was die met het plan was gekomen. Volgens hem vroeg Hardwidge hem om iets bij de winkel te gaan zoeken. Hij dacht niet dat dat ‘iets’ geld was. ‘Wi o go nyan a winkri disi’, hoorde hij de anderen onderweg in het voertuig zeggen.
Neville moest in opdracht van de anderen in de winkel gaan om de locatie te bezichtigen. Hierna renden de anderen naar binnen en haalden zij hun wapens tevoorschijn. Volgens Neville is hij daar achtergelaten en schrok hij toen de politie hem later thuis kwam opzoeken. Raadsman Gregory Sitaram vond het vreemd dat Neville met zo een verklaring kwam, omdat het volgens hem niet logisch was dat Neville speciaal naar de winkel gebracht moest worden om de plaats te checken. ‘Waarom niemand anders?’, vroeg de advocaat aan de verdachte. Deze zaak wordt op 24 februari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!