NGVB schorst Flora-trainer Oldenstam voor 10 wedstrijden

De Tuchtcommissie van de NGVB, heeft op vrijdag 23 januari haar eerste zitting gehouden. Aan de trainer van SV Flora, Rodney Oldenstam werd bij verstek een schorsing van 10 wedstrijden opgelegd, met de bepaling dat hij bij 5 opeenvolgende duels het NGVB-stadion niet mag betreden. De andere vijf wedstrijden mag hij van uit de tribune volgen.
Oldenstam ging in de fout bij de wedstrijd van Flora tegen Slee Juniors op zondag 11 januari 2015. Flora werd geweigerd om als nog te mogen opwarmen, nadat al meer dan drie kwartier ruimte aan hen was toegestaan omdat zij niet over wedstrijdkleding beschikten. De tegenpartij Slee Juniors stond al die tijd op het veld te wachten op Flora. Oldenstam als trainer van Flora was het hiermede niet eens, ging over om beledigende taal en buitensporig verbaal geweld en ernstig bedreigen met fysiek geweld te gebruiken tegen de competitieleider Cyriel Biervliet.
Aan de verzorger van KPA, Waldo Linger, werd bij verstek een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd, waarvan hij twee opeenvolgende competitiewedstrijden het NGVB stadion niet mag betreden. De drie andere wedstrijden mag hij van de tribune volgen. Linger wordt ernstig wangedrag verweten, waarbij hij beledigend tegen over de scheidsrechter is geweest tijdens de wedstrijd KPA tegen Vasco Da Gama op woensdag 14 januari 2015. Linger ging verder door in zijn maatschappelijk functie als lid van een gedisciplineerde korps (KPA) de scheidsrechter verder te beschuldigen.
De tuchtcommissie van de NGVB zal elke vrijdagavond zitting houden, indien er gevallen te behandelen zijn.

error: Kopiëren mag niet!