BPLH naar groene tafel

De Bond Personeel ‘s Lands Hospitaal stapt naar de groene tafel. Dit zegt bondsvoorzitter Imro Edam van BPLH. ‘Ik heb de directie op 19 januari een brief geschreven en gestuurd, maar de directie reageert niet’, geeft Elam te kennen. Hij beweert dat de directie helemaal niet wil communiceren met de nieuwe bond. ‘We zijn nog niet naar de rechter gestapt. De bond is bezig met de advocaat zaken te bestuderen om te kijken hoe wij dat allemaal gaan formeren. We gaan wel naar de groene tafel.’
‘Het kan zijn dat we de oude bond voor de rechter slepen of de directie die de nieuwe bond niet wil accepteren. De beslissing is nog niet genomen, omdat de zaken voor de bond nog niet duidelijk genoeg zijn’, wist de voorzitter te vertellen.
‘Wij gaan naar de rechter meer om de erkenning. De ervaring leert ons dat de rechter zulke zaken meestal afwentelt richting de Bemiddelingsraad. Mocht dat het geval zijn, dan gaan wij voor een referendum. De bond is er zeker van dat hij er positief uit zal komen wanneer er een referendum wordt gehouden. We zijn geen groep die bang is voor een referendum, maar een groep die weet hoe de realiteit in elkaar zit’, aldus Elam.
De werknemers van het ziekenhuis vinden dat zij de oude bond geen mandaat hebben gegeven om voor hun te onderhandelen. In verband hiermee werd op 19 januari een prikactie gehouden. Zij eisen nu dat de nieuwe bond geaccepteerd wordt, zodat men over kan gaan tot het onderhandelen over het wensenpakket van de werknemers.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!