Waterberg: ‘Limbo gaat niet naar huis, hij wordt elders ingezet’

Voorzitter Celsius Waterberg van de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zegt aan Dagblad Suriname dat perschef Clifton Limburg niet ervan uit moet gaan dat hij lekker op 26 mei 2015 naar huis wordt gestuurd en dan zittend zijn geld gaat verdienen. Volgens de BEP-voorzitter zal Limburg elders worden ingezet, een plaats dat geschikt voor hem zou zijn. Op de bijeenkomst van V7 zaterdagavond in Stichting De Olifant zei Waterberg, samen met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, dat er rassenhaat wordt gekweekt. Hij haalde aan dat dit één van de ergste dingen is die geïntroduceerd zijn en merkte op dat het op 26 mei ook afgelopen is hiermee.
‘Wi e sorgu dat nanga ala brada nanga sisa we bouw a kondre disi, want alasma de fanowdu. Wi o pur ing ma a no go sidon na oso. Wi o gi ing wroko. Wi o puru ing fu SRS, maar wi o meki ing wroko, mek a sweti’, zei hij doelende op Clifton Limburg die Bakana Tori verzorgt op de staatszender. De perschef kwam achteraf terug en diende de BEP-leider van repliek tijdens zijn radioprogramma. Volgens Limburg is Waterberg een kip zonder kop die alles herhaalt wat Santokhi aanhaalt. Hij daagt de V7-leiders uit om hem ‘te komen weghalen’. Volgens hem is het juist Santokhi die het steeds over rassenhaat heeft.
Waterberg vindt het zelf grappig dat Limburg hem een kip zonder kop noemt. ‘Het is zijn probleem dat hij dat denkt’, stelde de politicus lachend. Volgens de BEP’er heeft hij niet voor het eerst aandacht gevraagd voor de rassenhaat die steeds door Limburg en zijn partijvrienden in het veld worden aangewakkerd. Zo herinnert hij zich nog een geval, waarbij een valse brief naar buiten was gebracht, waarbij een sporter van Marron-komaf, door de partners VHP zou zijn aangeduid als een ‘bosbeest’. ‘Gelukkig heb ik de waarheid kunnen achterhalen en is deze zaak niet verder uitgebarsten’, stelt Waterberg. Volgens hem heeft hij al sinds het begin van dit soort propaganda bij al zijn partijbijeenkomsten aan zijn achterban aangegeven dat zij alert moet blijven en niet zomaar moeten ingaan op gevaarlijke uitspraken. Het is volgens hem nimmer de bedoeling om de stemmen van de achterban te gebruiken om Santokhi als president voor te dragen.
Het punt bij Waterberg is dat ras geen factor moet zijn om de kwaliteiten van een persoon te benadrukken. Zo herinnert hij zich ook nog het geval van coalitieleider Ronny Brunswijk van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) die het binnenland ervan probeerde te overtuigen dat stemmen voor BEP tegelijkertijd betekende dat men voor Santokhi zou stemmen. Waterberg kan zich daarom niet indenken dat mensen als Limburg nog steeds niet kunnen inzien hoe gevaarlijk zulke uitspaken kunnen zijn, terwijl de V7 juist voor vrede staat. Dit is waarom hij Limburg en enkele anderen op dit moment niet geschikt vindt om via staatsprogramma’s met het volk te communiceren. ‘Al deze mensen zullen samen met Limburg elders worden ingezet. Dat zal het beleid zijn van de nieuwe regering’, aldus Waterberg.
FR

error: Kopiëren mag niet!