Naveen Tewarie: ‘Ik ben niet overgestapt naar de NDP’

‘Ik ben niet overgestapt naar de NDP en dat zal ook niet gebeuren.’ Dat zegt ex- hoofdbestuurslid Naveen Tewarie van Nieuw Suriname in een gesprek met Dagblad Suriname. Volgens NDP-parlementariër Rashied Doekhie zou hij wel zijn overgestapt samen met nog twee andere leden van NS. ‘Wat ik wil benadrukken, is dat ik, Naveen Tewarie, nooit ben overgestapt naar de NDP. Ze proberen mij wel binnen de NDP te krijgen, net zoals andere partijen dat ook proberen’, onderstreept Tewarie. ‘De NS-leden Perdiepkumar Palti en Radjeswar Parmessar zijn wel overgestapt naar de NDP’, zegt Tewarie. De politicus die op 30 januari samen met andere leden zijn lidmaatschap binnen de NS heeft beëindigd, zegt nog steeds te staan achter de parlementariërs Harish Monorath en Prem Lachman. ‘Waar deze twee naar toe gaan, daar gaan wij allemaal naar toe. Dus ook John Nasibdar hoeft niets bij ons te zoeken.’
Tewarie zegt dat een zaak van Nieuw Suriname aanhangig is gemaakt bij de rechter en het moeilijk wordt om de verkiezingen in te gaan, vandaar dat er onderhandeld wordt met andere partijen. ‘Maar dat ik naar de NDP ben gegaan, is absoluut niet waar. Ik ben een man van Lachman en waar Lachman naar toegaat, daar gaan wij allemaal naartoe.’ Binnen de Nieuw Suriname was het moeilijk om het werk verder te doen vanwege de conflicten tussen Nasibdar en Monorath over het voorzitterschap. ‘De enige optie voor de groep die Nasibdar niet draagt, is de partij te verlaten’, aldus Tewarie. Hij zegt ook benaderd te zijn door de PVF onder leiding van Soedeshchand Jairam.
In een brief aan het bestuur van Nieuw Suriname is medegedeeld dat de aanhang van Lachman zich heeft gebundeld tot de ‘groep Lachman’ in Nickerie. Tewarie vindt het niet correct van Nasibdar dat hij Lachman tracht te bestrijden in de partij. ‘En dat terwijl Lachman Nieuw Suriname zover heeft gebracht. Dankzij Lachman heeft de partij draagvlak.’ Volgens Tewarie zijn de kaarten geschud en hoeven er geen misverstanden te ontstaan. Hij voorspelt dat de groep die achter Monorath en Lachman staat, met een grote verrassing zal komen. ‘Op korte termijn zal iedereen op de hoogte gebracht worden over de koers die we zullen opgaan.’

error: Kopiëren mag niet!