Patrick Kensenhuis: ‘Misschien twijfelt men in mij’

Patrick Kensenhuis “misschien twijfelt men in mij”.1Bronnen binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) bevestigen dat de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) in het district Para de positie van lijsttrekker zal innemen. De voorzitter van de SPA, Guno Castelen, meent dat hij van deze ontwikkeling niet op de hoogte is. ‘Ik weet niet waar wij op de lijst komen. We hebben nog niet onderhandeld. Ik ben niet bekend met deze informatie’, vermeldt Castelen. Patrick Kensenhuis, DNA-lid van de NPS, meent dat het gerucht op een totale onwaarheid berust. ‘Het is niet waar, het kan niet, het bestaat niet. De SPA kan nooit lijsttrekker worden in Para. De SPA heeft op dit moment in Para die sterkte niet. Als ze in Para lijsttrekker willen worden, moeten ze de verkiezingen alleen ingaan’, antwoordde Kensenhuis heel vurig. De bron binnen NPS geeft te kennen dat PL en NPS de andere plaatsen gaan bezetten. Er gaat dan gestemd worden op de lijstduwer en zo komt de PL-kandidaat op basis van voorkeurstemmen binnen en de NPS-kandidaat op basis van het feit dat hij meer stemmen haalt dan de SPA. Het plaatsen van SPA op nummer 1 is dus alleen voor de show.
Komt Kensenhuis weer op de lijst voor NPS?
‘We hebben laatst een vergadering gehad. Ik had gehoopt dat we iets zouden horen, maar ik heb niets gehoord over mijn kandidaatstelling. Misschien twijfelt men in mij en ‘den man frede fu taki’. ‘Het is toch alom bekend dat wanneer we de verkiezingen ingaan en er mensen zijn van wie je zeker bent dat die op de lijst moeten komen, dat zulks kenbaar wordt gemaakt aan de mensen. Dat hoor je van tevoren te weten. In Paramaribo hoor je dat Rusland de lijsttrekker wordt, in Wanica hoor je dat Santokhi de lijsttrekker wordt, en zo kan je nog verder gaan. In dit geval zou NPS Para niet moeten twijfelen. We kijken even hoe zaken zich voordoen. Als ik geen plek krijg, zullen we kijken welke consequenties eraan verbonden zullen worden, maar SPA-lijsttrekker in Para bestaat niet’, besluit de parlementariër. Inmiddels circuleert binnen NPS-kringen de naam van een andere kandidaat voor Para. ‘Het geflirt van Kensenhuis met de NDP is ons niet ontgaan en we zien hem niet als een serieuze kandidaat’, laat de NPS-bron weten.
Kensenhuis vergeet dat de DNA-zetelverdeling rare combinaties naar voren brengt. Zo had Girjasing in Commewijne ook niet verwacht dat KTPI op nummer 1 zou komen te staan, maar dat is wel gebeurd. Alhoewel de VHP-voorzitter afgelopen zaterdag kenbaar maakte dat de onderhandelingen niet afgerond zijn, heeft de PL-voorzitter reeds dagen geleden afgekondigd dat Commewijne afgehandeld is en er geen veranderingen komen. Kensenhuis kan dus verrast worden.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!