Nickerianen geteisterd door torrenplaag

Nickerianen geteisterd door torrenplaag 3
Nickerianen geteisterd door torrenplaag 2Bewoners in diverse delen van Nickerie worden al bijkans twee weken geteisterd door een torrenplaag. Deze plaag doet zich bijna ieder jaar voor rond de kleine regentijd. Op de straten ligt een laag van deze insecten. Zij dringen bij velen de huizen binnen. Een burger die ook overlast ondervindt van deze insecten, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het gebruikelijk is dat zij tegen deze tijd van het jaar worden geplaagd door de insecten. Degenen die langs de rivier woonachtig zijn, ondervinden de meeste last. Hij vreest dat deze torren ziekten met zich meebrengen. ‘Deze dieren hebben een eigenaardige geur, waardoor men niet buiten kan blijven.’ De burger zegt dat hij zijn perceel waar hij woonachtig is, heeft bespoten met chemicaliën in de hoop dat de torren wegblijven. Vanuit de instanties zijn er geen stappen ondernomen om de plaag te bestrijden.

error: Kopiëren mag niet!