Islamic Development Bank brengt bezoek aan minister RO

Islamic Development Bank brengt bezoek aan minister RO.3
Islamic Development Bank brengt bezoek aan minister RO.4Op maandag 26 januari 2015 heeft een delegatie van de Islamic Development Bank (IsDB) een bezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling, mr. Stanley Betterson. De delegatie van de IsDB bestond uit Walid Abdelwahab, Irfan Bukhari en Atiq Ahmad. Bij deze ontmoeting was ook de voorzitter van het Fonds Ontwikkeling Binnenland, dhr. Vroom, aanwezig. Samen met de minister is gesproken over mogelijke projecten die de IsDB kan financieren. De aandachtsgebieden die bijzondere aandacht verdienen van de IsDB en die gefinancierd kunnen worden, zijn onderwijs, transport, water, energie, gemeenschapsontwikkeling, gezondheid en onderwijs. Bij deze ontmoeting heeft de minister de toestand in het binnenland uitgelegd. Het binnenland bestaat uit ongeveer 300 dorpen, waar gemiddeld 200 tot 1.000 personen woonachtig zijn per dorp. Er zijn wel grotere dorpen met ongeveer 7.000 personen. Van de gehele bevolking van Suriname is 90% woonachtig in de kustvlakte en 10% in het binnenland.
Het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) heeft enkele projecten in het binnenland lopen, waaronder het opwekken zonne-energie. Ook heeft FOB het voorstel gedaan om enkele pilotprojecten, die thans uitgevoerd worden, op een groter gebied uit te voeren. De Surinaamse overheid is met de IsDB overeengekomen om een lening te krijgen voor het uitvoeren van projecten. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling kan beschikken over fondsen van de IsDB middels het indienen van projecten bij de Centrale Bank van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!