Dialysepatiënt in bed over straat naar dialysecentrum

Dialyse patientMevrouw Azadkhan is een 40-jarige dialyse patiënt die 3 maal per week in haar bed vervoerd wordt van haar huis aan de Waterloostraat naar het Brahma Dialysecentrum aan de Annastraat. Azadkhan geeft aan dat het niet zo ver is, maar met een heel bed over straat naar het dialysecentrum is heel vermoeiend. Zij wordt meestal door haar zoon gebracht. Azadkhan zegt dat het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) wel een ziekenwagen had gestuurd, maar vanwege de pijn kan ze helemaal niet bewegen.
Van Genderen, een pr-medewerker van het LMSZN, zegt dat het ziekenhuis volledig op de hoogte is van het geval van de mevrouw. Het ziekenhuis heeft geprobeerd een ziekenwagen te sturen. De directeur is ook voorzitter van Stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN), die ook een voertuig heeft die mensen met een beperking vervoertr. Maar de patiënt weigert vanwege pijn. Het nierdialysecentrum is niet van het ziekenhuis, maar staat wel op het terrein van het centrum. De apparatuur is in het centrum. Er is ook gedacht aan het helpen van de patiënten aan huis. Het streekziekenhuis heeft echt geen idee hoe zij deze dame verder van dienst zou kunnen zijn.
Dokter Kwok Choi, directeur van Brahma Medilab, is de initiatiefnemer die het streekziekenhuis te Nickerie voorziet van een dialysecentrum. Het voldoet aan Nederlandse standaarden en is voorzien van betrouwbare en moderne apparatuur. Het centrum kan 60 patiënten per dag dialyseren en beschikt over 11 apparaten.

error: Kopiëren mag niet!