24 uur stroom voor dorpen Carolina

24 uur IMG_7122DNA-lid Lesley Artist onthulde afgelopen weekend tijdens de hoorzittingen in het ressort Para-Oost het plan van de regering om alle Inheemse dorpen en andere gebieden vanaf de Afobakaweg richting Carolina dit kwartaal nog te voorzien van 24 uur stroom. Bij deze hoorzitting hebben ressortraadsleden (rr) voor de laatste keer in hun zittingtermijn een presentatie gehouden over alles wat de overheid heeft gerealiseerd in de afgelopen periode en wat nog dringend gedaan moet worden.
De gemeenschappen Klein Powakka, Groot Powakka, Wi SA Wini, Ayo, Pierre Kondre, Redi Doti en Cassipora worden aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energiebedrijven Suriname (EBS). Volgens Artist wordt er een onderstation opgezet op Powakka. Er is vooraf onderzoek gedaan naar het aantal huishoudens in de dorpen en er zijn ook gesprekken gaande met de dorpsbesturen. Er volgen ook informatiebijeenkomsten met de dorpsbewoners. Volgens Artist is er ook een schrijven vanuit het ministerie van Justitie en Politie gericht naar de dorpen voor het opzetten van een politiestation te Carolina.
Sprekers bij de hoorzitting waren niet helemaal tevreden over de uitvoeringscapaciteit van projecten in het ressort. Er werd dringend aandacht gevraagd voor vervanging van de loopbrug over de Paradoorsteek op La Vigilantia, het plaatsen van een incassobureau van de nutsbedrijven en een betere aanpak van de weginfrastructuur. De problemen waarmee de gemeenschappen van Para Oost te kampen hebben, werden gehoord om opgenomen te worden in het districtsplan van het volgend dienstjaar.

error: Kopiëren mag niet!