Girjasing: ‘Men wil nu garen spinnen uit mijn actie’

Girjasing; men wil nu garen spinnen uit mijn actie.1Ten aanzien van de kwestie met betrekking tot de positieverdeling in Commewijne heeft VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing afgesproken een persstilte in acht te nemen. Dit maakt hij nadrukkelijk kenbaar aan Dagblad Suriname. Het NDP-lid Oemar Jimidar van Commewijne beweert dat 80 VHP’ers willen overstappen naar de NDP. ‘Men wil nu garen spinnen uit mijn actie. Ze moeten dat dan maar vooral doen. Jimidar is gewoon een politieke jongen’, zegt Girjasing. Hij meent dat men aan het proberen is om hem te stigmatiseren. De 80 VHP’ers zouden namelijk in lijn staan met Girjasing als het gaat om de positieverdeling van V7 in dit district.
Girjasing heeft eerder protest aangetekend tegen het feit dat V7-partner KTPI de lijsttrekkersrol in Commewijne krijgt toebedeeld. Het ‘geschil’ tussen Girjasing en zijn partij zou de aanleiding zijn voor het vertrek van de 80 mensen. ‘Ik lig niet wakker van de beweringen van Jimidar’, zegt de VHP’er Girjasing, die Jimidar overigens ‘een man zonder ruggengraat’ noemt. ‘Als hij vindt dat hij door 80 mensen is benaderd die willen overlopen, moet hij het weten. Laat hij maar zeggen wie ze zijn. Er komen elke dag NDP’ers bij ons met de wens om zich aan te sluiten, maar wij vinden het onnodig om dat steeds publiekelijk te maken.’ Girjasing vindt dat beweringen als die van Jimidar in het leven worden geroepen met het doel verdeeldheid te zaaien en om mensen te ronselen. ‘De NDP wil mensen ronselen, omdat ze geen mensen kan vinden in Commewijne. De NDP heeft daar namelijk geen poot om op te staan’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!