Iwan Wijngaarde: “Wij moeten naar buiten toe treden”

FRONT Iwan WijngaardeDe Afro Surinamers moeten volgens Iwan Wijngaarde meer naar buiten treden. Dat was gisteren duidelijk de boodschap van de voorzitter van de Feydrasi Fu Afrikan Srananman tijdens de bloemenhulde bij Kodjo, Mentor en Present Pren aan de Heiligenweg. “Precies 182 jaar geleden zijn de vrijheidsstrijders Kodjo, Mentor en Present levend verbrand, omdat zij opkwamen voor hun vrijheid. Zij waren slaven en hebben gestreden. 40 jaar daarna is de slavernij afgeschaft in ons land”.
Volgens Wijngaarde gaat er iets niet goed in ons land. Als we kijken naar bijvoorbeeld de tienerzwangerschappen, dan is duidelijk te merken dat het gaat om mensen met een Afrikaanse roots. Er moet verandering in komen. De Feydrasi heeft 7 jaren gevochten totdat zij toestemming hebben gehad voor de pren.
Onder de aanwezigen gisteren waren leerlingen van de LBGO Hanna s’Lust, ondervoorzitter van het Jeugdparlement Conrad Acton, een vertegenwoordiger van het kabinet van de president, Henk Herrenberg en een groep seniorenburgers.
Herrenberg vindt het belangrijk dat onze jongeren weten wat er precies is gebeurd in het verleden. De leerlingen van Hanna s’Lust moeten een lesprogramma over Kodjo, Mentor en Present maken. De leerling met het beste lesprogramma krijgt SRD1000, aldus Herrenberg.(Foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!