Monument voor graven die niet te vinden zijn te Sarwa Oeday

Monument voor graven die niet te vinden zijn te Sarwa Oeday.3
Monument voor graven die niet te vinden zijn te Sarwa Oeday.2Voorzitter Jeannette Durgaram zegt op het idee gekomen te zijn een monument te bouwen doordat er veel klachten kwamen van nabestaanden die de graven van hun familieleden niet konden vinden. Het is ter ere van deze nabestaanden dat een monument is opgezet. ‘Nu hebben ze een plaats waar ze kunnen bidden. Er liggen ongeveer tussen de 5.000 en 7.000 graven op deze begraafplaats binnen een tijd van 6 jaar. Dit monument is opgezet dankzij het bestuur van de Sahajak Mandal Stichting en was een ontwerp van Glen Fung Loi . Het doel van het bestuur is om begraafplaats Sara Oeday op een duurzame, niet commerciële wijze, te beheren. Sarwa Oeday heeft een historische waarde onder meer omdat 5 van de 15 slachtoffers van de Decembermoorden daar begraven zijn. Ook andere leden die een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de samenleving, waaronder zelf de directeur van een bekend radiostation, ligt daar begraven.’ Op Sarwa Oeday zijn er niet alleen Hindoestaanse Surinamers begraven, maar ook Surinamers van Javaanse en van gemengde afkomst. Dit monument heeft ongeveer SRD 17.000 gekost en dankzij de eigen verdiensten van Stichting Sahajak Mandal, vrienden van de stichting en het bedrijfsleven is dit bedrag opgehaald.

error: Kopiëren mag niet!