Taxi’s Albina verhuizen van Waterkant naar Ondrobon

albina IMG_7284Een vertegenwoordiging van Albina Taxi aan de Waterkant is met districtcommissaris (dc) Jerry Miranda aan het onderhandelen over de ordening van deze branche. De vertegenwoordiging van de taxichauffeurs staat op één lijn met Miranda om te verhuizen naar een andere locatie, zodat zaken die zorgen voor verkeersopstoppingen en andere ongeregeldheden voorgoed opgelost zijn. Miranda zegt dat deze 200 leden tellende organisatie welwillend is om ordening te brengen in de problematiek. “De regering is per brief geïnformeerd dat ik een georganiseerde gesprekspartner heb gevonden in de onderhandelingen voor ordening van deze taxi’s”, zegt Miranda
De burgervader meent de verantwoordelijkheid te hebben over de algemene orde en veiligheid in zijn bestuursressort, wat direct de bevoegdheid geeft tot ordening van de taxi’s samen met de gesprekspartner. Zoals de vertegenwoordiging het zelf ook voorstelt, moet de standplaats onder bepaalde voorwaarden verhuizen naar de Dr. Sophie Redmondstraat. “De standplaats op Albina zal ook samen met collega dc Theodorus Sondrejoe worden bepaald en de taxi’s zullen volgens een georganiseerd beurtensysteem rijden.”
“Wie na de ordening nog standplaats houdt aan de waterkant, zal volgens de regels worden aangepakt. We kunnen als overheid niet blijven praten”, merkt Miranda op. Miranda belooft een integrale aanpak van dat gedeelte aan de Waterkant nadat de taxi’s zijn verhuisd. Straatventers die eigenlijk al een stand hebben op de markt worden verwijderd, de ontwatering wordt aangepakt, verzakkingen worden hersteld en voertuigen die illegaal geparkeerd staan worden weggesleept. Alles wordt volgens Miranda in georganiseerd verband en in vredig overleg gedaan.

error: Kopiëren mag niet!