Derde Police Award Night succesvol

Derde Polcie Kleine Insert
Derde Polcie GROOT‘Ik ben trots om leiding te mogen geven aan het KPS als ik zie wat al mijn collega’s verzetten om te zorgen voor de veiligheid in dit land. We zijn het jaar goed begonnen met een grote drugsvangst. Wij gaan dit jaar verder werken aan de veiligheid in Suriname.’ Dit waren de openingswoorden van gastheer korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bij de bij de ‘Police Award Night 2014’ op vrijdag 23 januari. Onder de aanwezigen waren ook minister Edward Belfort van Justitie en Politie, vertegenwoordigers van het Hof van Justitie en enkele andere hogere officieren van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger.
De bedoeling van een Police Award Night is om de politie te prikkelen meer te presteren en een manier om hen te waarderen. Dit kan de dienstverlening aan de samenleving alleen kwalitatiever maker en de teamgeest binnen het korps omhoog trekken. ‘Ik ben blij dat ik heel veel heb mogen doen voor deze organisatie. Het idee dat bij mij ontstond in 2012 is een groot succes geworden’, uitte minister Belfort. ‘De dingen die nog in de pijplijn zijn, zullen heel spoedig gerealiseerd worden’, beloofde Belfort.
Extraatjes voor de winnaars
Op de avond hebben 44 medewerkers een onderscheiding gehad vanwege hun bijzondere prestaties. Het meest markante optreden van het jaar 2014 ging naar het optreden van onderinspecteur van politie Max Terborg, die de brandstichting bij de Bikers Unit heeft kunnen voorkomen en zijn leven op het spel heeft gezet door de belager aan te vechten. De minister beloofde aan de 3 genomineerde prestaties een financiële bijdrage van SRD 1.000 per persoon.
De afdelingen die genomineerd werden voor een award waren de afdeling Juridische Zaken, de afdeling ICT, de Duikersunit van KPS, de Verkeersunit Regio Midden Suriname en de afdeling Kapitale Delicten. De winnende afdeling was de afdeling Kapitale Delicten. De genomineerden kregen elk SRD 1.500. De winnende afdeling ontving een bedrag van SRD 2.500. De derde categorie was de categorie van de managers van 2014. Hier waren er 6 genomineerden. In deze categorie kwam hoofdinspecteur Franklin Amir als winnaar uit de bus. De laatste categorie was voor de medewerker die in het jaar 2014 het beste heeft gepresteerd. Hier waren er 5 genomineerden. In deze categorie werd agent van politie eerste klasse Ronny Ho A Sjoe gekozen tot winnaar. Naast de SRD 250 die de genomineerden kregen, beloofde de korpschef een extraatje van nog SRD1.000 per man en de winnaar krijgt naast SRD 750 nog SRD 1.500. De korpschef benadrukte dat hij dit niet zoals de minister uit zijn eigen zak zal doen, maar het aan de kas van het KPS zal opleggen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!