Joyce Williams: “Hardlopers zijn doodlopers”

IMG_0316Volgens ex-ATM-minister Joyce Williams (SPA) wordt steeds aangegeven dat de partijen in de V7 combinatie behoren tot de oude politiek. Volgens haar wil oud zijn, nog niet zeggen dat ze niet progressief zijn. De SPA- topper zegt dat de huidige regering oogkleppen heeft en ze weten niet wat er in het land gebeurt. Volgens haar kunnen ze ook niet rekenen en tellen. De huidige regering had aangekondigd 18.000 woningen te bouwen. Een jaar heeft 365 dagen en er zijn 1825 dagen in vijf jaren. Een snelle berekening geeft aan dat de regering dus 9.8 woningen per dag zou moeten bouwen, hetgeen niet logisch is. “Ben je dom?!” vroeg ze de huidige machthebbers in het sranan. Volgens haar komen ze met diezelfde dommigheid als ze praten over fly- overs en treintjes. Yong boi boto ne tya lep’ bana. Volgens Williams zijn hardlopers, doodlopers.
Volgens Patricia Meulenhof (BEP), die door de huidige regering op non- actief is gesteld, zijn de verkiezingen van 2015 bijzonder. “Wan ogri tja wan bun” merkte ze verder op. “Nu weet je wat het verschil is. Het verschil tussen gangsters in de politiek en wederzijds respect”. Ze legde vooral de nadruk op rechtvaardigheid. Volgens Meulenhof betekent rechtvaardigheid niet dat vrouwen hun ‘onderbuik’ moeten gaan verkopen voor wie dan ook. “Als je vlees wilt kopen, ga naar de slager, maar zoek het niet bij een man of een vrouw”. Angelic Alihussain-del Castilho (DA-91) merkte op dat op 25 mei geschiedenis geschreven gaat worden. “Wij willen een Suriname waar iedereen gelijke kansen heeft, waar iedereen mag meedoen aan de politiek zonder thuis gezet te worden en zonder rancune”. De partij gaat ook voor een Suriname waar mensen kunnen ondernemen zonder ‘tjuku’ te betalen. “Wo kenk’ a denki, wo kenki ala sani, wo kenki a kondre.”
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!