Soemita: “Nooit voorgekomen dat 7 partijen bundelen”

IMG_0354Volgens Willy Soemita (KTPI) is het in de Surinaamse politieke geschiedenis, nog nooit voorgekomen dat 7 partijen zich bundelen. Hij benadrukte dat de zeven partijen hun vertrouwen hebben toegezegd in de samenwerking. Deze combinatie moet dan ook de nationale eenheid uitstralen. V7 zal de strijd aangaan tegen armoede, tegen criminaliteit en zal gaan voor de nationale eenheid en ontwikkeling. Onlags heeft de governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, aangegeven dat er bezuinigd moet worden en hij roept verder op om te sparen. Volgens Soemita is de governor laat met zijn boodschap. “Hij heeft achter het net gevist”. Vanaf het eerste moment dat de V7 combinatie aan de macht is, zal gewerkt worden aan het vergroten van de verdiencapaciteit, verhoging van het exportpakket en zal er verruiming van de productie plaatsvinden.
Winston Jessurun: “Het einde van deze regering is nabij”
Volgens Winston Jessurun (DA-91) is het einde van deze regering, met nog vier maanden te gaan, nabij. Er komt volgens hem een einde aan vijf jaar corruptief beleid. “Nog vier maanden te gaan en dan kunnen we samen met u werken aan de opbouw van dit land” merkte hij verder op. Er komt dan ook een eind aan periode van leugens en loze beloften. Jessurun wilde weten waar de 20.000 woningen zijn gebleven, de high way, diepzeehaven, het Wanicaziekenhuis, de graanschuur en het cassavefabriek. Het Surinaamse volk wordt volgens de DA91 topper alleen getrakteerd op devaluatie, geldontwaarding, verhoging van de belasting op benzine, corruptie en inmenging in het rechtsproces door de aanname van de amnestiewet. Volgens Jessurun zullen er na 25 mei, geen regeringsleiders komen die gezocht worden door Interpol. “We hebben geen gangsters nodig in de politiek”. Volgens Jessurun zouden er voldoende scholen gebouwd kunnen worden voor de kinderen in Para met het bedrag van 130 miljoen euro, welke besteed zal worden aan het trein project. Ook Guno Castelen (SPA) ging in op het wanbeleid van de huidige regering. Volgens hem is 7 het getal dat het economische kwaad zal verdrijven.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!