Pahlad noemt Doekhie zwerver

PahladOp vrijdag 23 januari was het de vierde keer dat Charles Pahlad, topper van de NDP, zich begaf op een VHP-podium. Dit keer was het te Weg naar Zee op een wijkvergadering. “Corruptie heeft mij vandaag hier gebracht” waren weer de eerste woorden van Pahlad. Volgens hem is er een zwerver in Nickerie die beweert dat hij gelden zou hebben gestolen. “Ik ga antwoord geven, maar wacht het juiste moment af” gaf Pahlad de ‘zwerver’ als boodschap mee. Pahlad merkte verder op dat hij de desbetreffende persoon reeds heeft uitgedaagd om met bewijzen te komen. Met zwever bedoelt Pahlad parlementarier Rashied Doekhie (MC/NDP) uit Nickerie. Deze zou eerder in de media hebben aangegeven dat Pahlad donatiegelden, die bestemd waren voor de partij, zou hebben verduisterd. Volgens de politicus zou het gaan om duizenden Amerikaanse dollars die Pahlad als donatie voor de partij van een Surinaamse rijstmagnaat in het buitenland zou hebben ontvangen. Het bedrag heeft hij echter tot nu toe niet afgestaan aan de partij. Doekhie gaf ook aan over bankafschriften te beschikken die duidelijkheid hierin zouden kunnen brengen.
Pahlad blijft erbij dat corruptie de oorzaak is waarom hij heeft besloten om de VHP te ondersteunen. Hij hield het publiek voor dat niemand hem heeft weggejaagd en dat niemand hem heeft gevraagd om toe te treden tot de VHP. Het is zijn eigen besluit geweest. Hij memoreerde ook dat tijdens de Nieuw- Front regering tenminste twee ministers zijn opgesloten en dat de huidige regering niet eens een ‘hond’ kan opsluiten. Hij benadrukte verder dat hij niet tegen de regering is, maar wel tegen corruptie. Volgens hem moet corruptie dan ook zwaar aangepakt worden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!