Kandhai: “Dijk te Weg naar Zee en grondproblemen niet kunnen oplossen”

Tijdens een VHP- wijkvergadering te Weg naar Zee heeft Ganeshkoemar Kandhai, parlementarier (NF/VHP) en ex-minister van Openbare Werken, het publiek aangegeven dat hij twee belangrijke zaken niet heeft kunnen oplossen in zijn periode als minister. Het oplossen van de grondproblemen in dat gebied en de bouw van een dijk langs de kust van Weg naar Zee heeft de VHP- topper niet weten te realiseren hield hij de aanwezigen voor. Tijdens de vergadering ging hij ook in op de verworvenheden van de VHP. “Op de lagere school leert een ieder, wie de wereld wilt veranderen moet bij zichzelf beginnen”. Volgens hem moet een ieder die mensen wilt opsluiten, ook bij zichzelf beginnen. Hij doelt hiermee op de uitspraken van President Bouterse, eerder deze maand te Tamansari in het district Commewijne. Bouterse zou hebben aangegeven dat hij zeker de helft van de VHP kan laten opsluiten. “Laat hij bij zichzelf beginnen, dan wil ik zien wat er overblijft” merkte Kandhai kritisch op. Op deze wijkvergadering waren ook de voorzitter van de partij, Chandrikapersad Santokhi, Maaltie Sardjoe, Radjkoemar Randjietsingh en Charles Pahlad aanwezig. Randjietsingh hield de aanwezigen voor dat ze niet moeten wijken voor bedreigingen van de tegenpartij. “Mensen moeten de durf hebben om op te komen” benadrukte hij.
Bholanath Narain: “Wij gaan onze jongeren niet leren een gangster te zijn”
Volgens Bholanath Narain hebben de VHP en de combinatie van samenwerkende partijen de verkiezingen reeds gewonnen. Hij drukte de mensen op het hart, dat er nog steeds hard gewerkt en gemobiliseerd moet worden, want de tegenpartij zal de verkiezingswinst niet zomaar uit handen geven. “Als je in de politiek bent, moet je een gangster zijn” wordt volgens hem op bepaalde podia aangegeven. “Wij gaan onze jongeren niet leren om een gangster te zijn. Wij gaan ze waarden, normen en principes aanleren” zei hij scherp. Daarnaast had de huidige regering beloofd dat ze corruptie met wortel en tak zouden uitroeien. Volgens hem zijn die ‘wortels en takken’ zodanig uitgegroeid, dat ze moeilijk zijn uit te roeien.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!