Welgelegen sinds november onder water

De verstopte riolering in de buurt Welgelegen zorgt voor veel onhygiënische situaties. Vanwege de verstopte riolering lopen erven en zelfs de huizen onder water. Het schoolerf van OS Welgelegen 2 staat nog steeds deels onder water. Na zware regenbuien worden de leerlingen naar huis gestuurd. Het eettentje waar voedsel wordt verkocht aan de leerlingen, staat zelf in een plas water. “Ik moet met laarzen lopen hier”, zegt de mevrouw van de kantine. De waterplassen zouden vol zitten met allerlei soorten bacteriën en schimmels. Er zijn ook bilharzia-larven aangetroffen, vertellen buurtbewoners.
Een buurtbewoner van de Kasabastraat zegt dat 6 mensen van het ministerie van Openbare Werken zich ter plekke hebben georiënteerd, maar er is niets aan de situatie gedaan.
Het rr-lid Nelly Tjon A Njoek van Welgelegen, die thans ook in de buurt woonachtig is, moet elke dag haar huis dweilen om al het water weg te krijgen. De Raymond L. van Gennipschool staat ook onder water tijdens regenbuien. Enkele buurtbewoners stapten gisteren naar Openbare Werken, afdeling Openbaar Groen.
Gillion Wielzen van Openbaar Groen zegt dat hij van de afdeling Ontwateringswerken heeft vernomen dat de kolkenzuiger het niet doet. Gillion Wielzen zegt dat de bovengenoemde situatie onder de onderdirecteur van Openbaar Groen valt. “Het ministerie van Openbare Werken is in bezit van 2 kolkenzuigers, maar ze doen het niet. Er is wel een aanvraag gedaan om onderdelen te laten halen, maar dit gaat een tijdje duren”, zegt de vertegenwoordiger van de onderdirecteur. Het betreft een onderdeel dat SRD 1.600 kost.

error: Kopiëren mag niet!