Staking werknemers NIS duurt voort

De werknemers van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), de Anthony Nesty Sporthal, hebben sinds donderdag 15 januari het werk neergelegd. NIS ressorteert onder het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Het secretariaat van de minister zegt dat hij op woensdag 20 januari met Van Varsseveld, de manager van NIS, heeft gesproken betreffende de situatie. De werknemers willen in het bezoldigingssysteem van de overheid opgenomen worden. De salarissen van sommige werknemers zijn zelfs nog geen SRD 500. De werknemers van NIS zijn nu gestapt naar de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO). Het secretariaat van de minister van Sport en Jeugdzaken zegt dat de werknemers van NIS al met hun werkzaamheden zijn begonnen. Echter is dat onjuist, zegt een medewerker van NIS. ‘De werknemers zijn nog steeds in actie.’ Minister Ismanto Adna gaf in een eerdere reactie te kennen dat overname van de werknemers in het ambtenarenapparaat de overheid veel zal kosten.

error: Kopiëren mag niet!