Rachied Doekhie: ‘Noreen Cheung gaat lelijk op haar bek vallen’

Rachied Doekhie-Noreen Cheung‘Noreen Cheung gaat lelijk op haar bek vallen’, zegt NDP-assembleelid Rachied Doekhie aan Dagblad Suriname over het uittreden van zijn collega-assembleelid Noreen Cheung uit de NDP. Volgens Doekhie had Cheung het zien aankomen dat zij niet meer gekandideerd zou worden bij de komende verkiezingen. ‘De PL-voorzitter heeft haar beloofd dat zij een goede plaats krijgt op de kandidatenlijst’, beweert Doekhie. ‘We gaan zien of ze gekozen wordt als ze op de 14de plek wordt geplaatst.’ Bij de afgelopen verkiezingen in 2010 was Cheung namens de NDP op nummer 4 gekandideerd in Paramaribo. Ze behaalde 198 stemmen.
Gisteren heeft Cheung middels een brief aan de parlementsvoorzitter haar uittreden uit de NDP bekendgemaakt. Zij wil een eenpersoonsfractie vormen in het parlement. Volgens Doekhie is het geen verrassing. ‘Ze heeft gekozen voor iets anders, dan moet ze dat maar gaan doen. We zagen het aankomen.’ Haar gedrag ten opzichte van de NDP-fractie typeert Doekhie als ‘niet consequent’. ‘We kunnen ook niet onder druk allerlei dingen gaan doen.’ Dat de NDP samen met haar partners aankijkt tegen een krappe meerderheid van 22 zetels in het parlement, deert Doekhie geenszins. ‘Krappe meerderheid, dat horen wij al een jaar lang. We blijven vergaderen, er is al een koers aangegeven.’
Cheung is volgens Doekie al een gepasseerd station. Sedert april 2012 had de NDP haar bedenkingen over Cheung toen zij tegen de Amnestiewet stemde. Doekhie weet dat Cheung ook problemen had met de sociale wetten die het afgelopen jaar zijn aangenomen. Cheung kon zich namelijk niet terugvinden in de Wet Algemeen Pensioen. De rechtspositie van niet-heteroseksuelen is daarin niet goed geregeld. Na afstemming met de MC-fractie had fungerend parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk op haar een beroep gedaan om toch voor deze wet te stemmen, wat ze uiteindelijk ook deed.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!