Biza beëdigt tolken en tolkvertalers

Directeur Biza beedigd tolken en tolkOp het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft directeur Adjaykoemar Moensi gisteren zeven tolken en tolkvertalers beëdigd. Het gaat om 3 tolken en 4 tolkvertalers. Na het afleggen van hun eed/belofte werd de groep door de directeur toegesproken. Volgens Moensi speelt een goede beheersing van taal een belangrijke rol in de maatschappij en meer nog is het bij juridische procedures van groot belang dat beheersing van de taal verzekerd is.
‘Ook in de samenleving is het onvermijdelijk dat er personen zullen zijn, die een taal niet of slechts in beperkte mate beheersen’, vervolgde Moensi zijn toespraak. Verder wenste hij de tolk en tolkvertalers alle succes toe in hun loopbaan en sprak de hoop uit dat zij hun beroep integer en onberispelijk zullen uitvoeren en hierbij niet uit het oog zullen verliezen dat zij in aanraking zullen komen met vertrouwelijke gegevens, waarbij er een geheimhoudingsplicht op hen rust.
De beëdigde tolken zijn T. Ramdin (Portugees-Nederlands/Nederlands-Portugees), Chui Lam en Qian Zhang (Chinees-Nederlands/Nederlands-Chinees). De beëdigde tolkvertalers zijn E. Brahim-Tjen A Kwoei en Bibi Rozenberg (Engels-Nederlands/Nederlands-Engels), B. Ilahi-Badulkhan (Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans) en S. Jaeger-Zonder Van (Spaans-Engels/Engels-Spaans, Portugees-Engels/Engels-Portugees, Nederlands-Engels/Engels-Nederlands).

error: Kopiëren mag niet!