Kunst in Suriname

KUNST IN SURINAMEBritt Lauryssen, studente journalistiek, trok twee weken naar Suriname en maakte in het kader van het journalistieke trainingsprogramma ‘Beyond Your World’ twee videoreportages over Surinaamse kunst.Op welke manier wordt kunst beleefd op de evenaar? Waar ligt het verschil tussen de Surinaamse en de Europese kunstcultuur? Journaliste in spe Britt Lauryssen interviewt Monique Nouhchaia, directrice van de kunstgalerij Readytex. Zij werkt momenteel aan een project van renovatie waarbij het gebouw in de toekomst meer mogelijkheden zou kunnen bieden.
Lauryssen stelt haar de vraag of kunst de wereld beter maakt en waarom ?
Kinderen moeten verhalen kunnen lezen waarin ze hun eigen cultuur herkennen. Dat is in de voormalige Nederlandse kolonie echter niet vanzelfsprekend. Ismene Krishnadath en Gerrit Barron blijven moedig vechten voor de Surinaamse kinderliteratuur.Britt Lauryssen sprak met hen.

error: Kopiëren mag niet!