Kenny B releast 'Als Je Gaat' video

Kenny B releastKenny B gaf je al een voorproefje van zijn nieuwe single ‘Als Je Gaat’, maar hij beeldt het liefdeslied voor je uit in de bijbehorende videoclip. De single is vanaf vrijdag verkrijgbaar op iTunes en verschillende streamingsdiensten.
Vijf jaar nadat Kenny B zijn opwachting maakte met Yu Faya, daagt hij zichzelf uit met Nederlandstalige nummers. Kenneth wilde het al jaren proberen, maar vroeg zich af of de Nederlandse taal wel geschikt is voor reggae. Bij Top Notch hakte hij de knoop definitief door. Kenny B stond al jaren op de radar van Kees de Koning, totdat de Top Notch baas op vakantie in Suriname niet meer om de zanger heen kon: “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik heb zijn cd’s (in Suriname) gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.”
Weggblazen
Kees de Koning was onder de indruk van de thema’s waarover Kenny zong en vroeg hem daarom om zijn teksten te vertalen naar het Nederlands: “Ik hoorde zes weken niets van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”
Nederlandstalig album
Kenny B brengt niet één Nederlandstalig nummer uit, er komt nog veel meer aan op het nieuwe album dat dit jaar uitkomt. Kenny B denkt daarbij ook aan de mensen in Su: “Dit album is ook zeker voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Het is een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.”

error: Kopiëren mag niet!