Deva Boys wil weer stunten met Nederlandse stagiaire

1 Deva Boys 2De ploeg van SV Deva Boys uit Meerzorg heeft weer een Nederlandse stagiaire kunnen strikken voor zijn team. De Utrechter Mark van Veenendaal zal zaterdag in de topper tegen Jong Rambaan mogelijk zijn debuut maken. Vorig seizoen viel Deva Boys in de SVB Eersteklasse competitie op, toen ze met de stagiaire Geert van der Heijden de ene na de andere overwinning boekte. In 7 wedstrijden had Van der Heijden al 8 keer gescoord, maar moest nog voor de eerste ronde afgelopen was, terug naar Nederland. Nu heeft Deva Boys Van Veenendaal kunnen halen voor de uitermate belangrijke tweede helft van de competitie. Het kamp van deze ploeg verwacht dezelfde prestaties van hem als zijn voorganger.
Deva Boys-voorzitter Ravin Changoer vertelt dat bij Deva Boys altijd stagiaires hebben meegetraind of gespeeld. ‘Dat komt door het netwerk dat we hebben opgebouwd met Boeroeswing, die ook een van de sponsors is van de ploeg. Van Veenendaal heeft meer dan een maand getraind en zijn kwaliteiten op het veld vielen op. Hij komt uit een amateurploeg uit Nederland, waar hij ook de aanvoerder was. Hij heeft een aantrekkelijke record’, geeft Changoer aan. De voorzitter vermeldt meteen dat over een maand mogelijk nog een stagiaire zich zal aanmelden bij de ploeg.
Changoer doet uit de doeken dat het doel van Deva Boys dit jaar is om kampioen te worden en te promoveren naar de Hoofdklasse. ‘Daarom zijn we bezig de ploeg danig te versterken’, zegt hij. Op dit moment is Deva Boys samen met Jong Rambaan de koploper. Deva Boys staat met een beter doelsaldo als nummer 1 gepositioneerd. ‘Als we zaterdag winnen van Jong Rambaan, zijn we dan alleen aan kop. Een overwinning brengt met zich mee dat de motivatie binnen de spelersgroep groter wordt, en dat daardoor de trouwe supportersgroep geloof begint te krijgen in de club’, legt Changoer uit. Volgens de voorzitter wint zijn ploeg zaterdag sowieso, mede omdat ze ook de competitietopscorer binnen hun ploeg hebben, te weten Ronny Vrede.
Van Veenendaal vertelt aan Dagblad Suriname dat hij sinds 20 november 2014 in Suriname vertoeft voor een stage fysiotherapie. ‘Via netwerken ben ik terechtgekomen bij Deva Boys, waar ik al bijna een maand aan het trainen ben. Het is anders trainen in Suriname dan in Nederland, maar uiteindelijk is het doel hetzelfde. Ik denk dat ik nog moet wennen aan het systeem hier’, geeft hij aan. Van Veenendaal kwam in Nederland uit voor de amateurclub USV Hercules Zondag 2, de reserve Hoofdklasse. ‘Het begint nu wel te lukken. Of ik zaterdag in de basis start, daarover kan ik niets zeggen. Ik hoop dat ik erin mag komen en dat ik dan iets kan betekenen voor de club’, zegt de middenvelder, die meer aanvallend ingesteld is. Opmerkelijk is dat Van Veenendaal net als de vorige stagiaire bij Deva Boys, Van der Heijden, ook uit Utrecht komt en ook fysiotherapie studeert.
De clasico tussen Jong Rambaan en Deva Boys wordt zaterdagmiddag om 16.30 uur gespeeld op het Nacionello Sportpark.

error: Kopiëren mag niet!