OM wil 8 jaar voor brute roofoverval en vergiftiging honden

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 8 jaar gevorderd tegen de verdachten Henk J. en Gregory A. De verdachten zouden tezamen en in vereniging zich schuldig hebben gemaakt aan een aantal strafbare feiten. Op 24 december 2013 hebben zij een plan beraamd om de familie G. te beroven. Hiervoor vonden zij het nodig om eerst de honden te vergiftigen. Ze zouden dan op een ander tijdstip toeslaan. Na de vergiftiging van de huisdieren sloegen zij toe op 27 december. Als eerste werd ingebroken bij een buurman van G., waarbij sieraden werden weggenomen. Daarna sloegen zij toe in de woning van G. Op het moment van de beroving was de echtgenote van G. alleen thuis en werd zij uit haar woning gelokt. Toen zij zich terug naar de woning begaf, zag zij dat twee onbekende mannen al in de woning waren. Zij werd naar binnen gesleept en flink mishandeld. Na waardevolle spullen te hebben verzameld, vluchtten de verdachten vanuit de achterzijde van de deur. Door de oplettende buurman werd het kentekennummer van het voertuig van de verdachten genoteerd. Openbare aanklager Shanta Mahadew vond het een kwalijke zaak dat de verdachten twee trouwe viervoeters hebben vergiftigd en het leven van de slachtoffers nog moeilijker hebben gemaakt. Henk en Gregory zijn op 5 januari aangehouden. Beide verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij deze zaak. Op 9 februari komt de uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!