Nieuwe Stijl KTPI zal samenwerken met NDP

NSK sluit zich bij MC 1Nieuwe Stijl KTPI (NSK) is in 2011 ontstaan uit een actiegroep binnen KTPI. Deze werd opgericht uit onvrede over de werkwijze van het hoofdbestuur en de voorzitter, Willy Soemita. De voorzitter van NSK, Oesman Wangsabesari, zegt alles gedaan te hebben om een splitsing te voorkomen. In februari 2014 werd een vergadering gehouden en werd de naam Actiegroep KTPI veranderd in NSK. In oktober 2014 werd de splitsing definitief toen de KTPI een intentieverklaring tekende met de oppositionele politieke partijen. De voorzitter van NSK zegt dat de partij wel samenwerkt met KTPI en dus ook deel uitmaakt van de regering.
Er is geen overeenkomst getekend tussen de Megacombinatie en NSK, maar de voorzitter van NSK beweert afspraken te hebben gemaakt met de NDP en samen te zullen blijven werken met deze partij en haar huidige coalitiepartners. In 2010 werd een samenwerking tussen KTPI en de NDP gesloten en vormden zij samen met andere partijen de Megacombinatie. Wangsabesari is tevreden over de prestaties van de huidige regering en vindt een volgende termijn wenselijk. Volgens Wangsabesari heeft de regering Bouterse bewezen zonder hulp van buiten het land naar grotere hoogten te kunnen leiden. Ook heeft de regering gezorgd voor sociale zekerheid voor de bevolking met het aannemen van de drie sociale wetten door het parlement. ‘Met deze wetten is de natie gegarandeerd dat we gaan van een ontwikkelingsland naar een high income country, om in 2030 te groeien naar een ontwikkeld land. Dit is wat NSK nastreeft en ook in haar partijprogramma heeft opgenomen.’
Nieuwe Stijl KTPI is formeel in een samenwerkingsverband met de Megacombinatie tot 25 mei 2015. ‘We gaan voor continuïteit van beleid en geloven dat wij als KTPI Nieuwe Stijl een toegevoegde waarde hebben in de Megacombinatie en dat we de verkiezingen zullen winnen’, aldus Wangsabesari.

error: Kopiëren mag niet!