Suriname voorzitter OAS Permanente Raad

De permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), ambassadeur Niermala Badrising, is op 12 januari 2015 gekozen tot voorzitter van de Permanente Raad van de OAS, een positie die zij zal invullen voor de komende drie maanden. Het evenement werd bijgewoond door de OAS secretaris-generaal José Miguel Insulza, de assistent secretaris-generaal Albert Ramdin en de permanente vertegenwoordigers van de lidstaten en de permanente waarnemers.
Badrising beloofde dat ze als voorzitter in gelijke mate de zorgen, belangen en behoeften van de lidstaten zal overwegen. Volgens Badrising heeft Suriname als land in belangrijke mate geprofiteerd van de steun van de OAS. Ze hoopt de erkenning van het belang van de OAS te verhogen.
‘We begrijpen en verwachten dat de komende maanden directe invloed zullen hebben op de vooruitzichten van de OAS. Een nieuwe leiding zal uiteindelijk invloed hebben op de cruciale rol van de OAS in het bevorderen van regionale integratie en de integrale ontwikkeling in ons halfrond. Onze taak is om samen te werken om onze organisatie te versterken en om onze status als een effectieve multilaterale entiteit te behouden. Ook geloof ik dat we goed gepositioneerd zijn om dit doel te realiseren en kijk ernaar uit om samen te werken met alle partijen tijdens deze belangrijkste periode’, aldus Badrising.
Ambassadeur Prince van St Vincent & the Grenadines, die als vicevoorzitter van de raad is aangesteld, voorspelt een geweldige prestatie van de nieuwe voorzitter en zei dat ambassadeur Badrising bekend staat om het produceren van hoge kwaliteit werk. ‘Met haar scherp inzicht in de multilaterale diplomatie en met de hoge normen en vaardigheden waarmee ze al is voorzien, is het succes van de werkzaamheden van de raad reeds verzekerd’, aldus ambassadeur Prince.

error: Kopiëren mag niet!